Om horor och köttgrottor

Googlade ”Why is prostitution immoral”. Jag får inget bra svar. De som säger det är omoraliskt grundar argumenten i att:

  • Det gör kvinnor till slavar. 
  • Religioner säger det är fel. 
  • Det är äckligt att sälja sin kropp för pengar. 

All form av slaveri är föraktfullt. Men det behöver inte finnas ett likhetstecken mellan slaveri och protitution. Det behöver inte vara mer än tillgång och efterfrågan. Det behöver inte finnas tvång inblandat. Det behövs inga pimps eller bordellmammor. Det behövs inga tvång att ta alla potentiella kunder, oavsett vad horan anser om köparna. Problemet, ur det argumentets synvinkel, är hur prostitution behandlas. Och det går att göra någonting åt. 

Att religioner ska ha någonting att säga om detta strider jag mot i grunden. Denna fråga har ingenting med det spirituella att göra. 

Sen sista punkten. Det en hora gör är att dedikera sin tid och energi åt en uppgift, i utbyte mot resurser. Som en kontorsnisse. Rörmokare. Läkare. Att du anser det äckligt är inte skäl till att skapa förbud. Om horan arbetar utifrån fri vilja anser hen att det inte är äckligt. Varför ska dina åsikter väga tyngre än hennes, om det är hen som utför akten? 

Massage är okej att köpa. Det lättar spänningar i kroppen. Massage med happy ending är inte okej. Bara för att massageterapeuten tar på etogena zoner. 

Det där är en tradition vi skapat. Den traditionen har ingen grund. Sex är inte någonting heligt. Det är okej att runka, bli avrunkad, bli peggad, oralt, analt, s&m, avföringssex, whatevs. Sålänge det sker mellan två eller fler villiga individer. Det spelar ingen roll om pengar byter ägare i samband med akten. Och jag kan ärligt talat inte förstå att det finns folk som anser att det gör det. Sidan som ploppade upp när jag googlade visade en poll. Ungefär hälften av svarande ansåg prostitution omoraliskt. Andra hälften ansåg det okej. Jag vet inte hur representativa siffrorna är, men för mig är det skrämmande siffror. Det betyder att det finns många som är stolta över att ha arbiträra restriktioner på mänskligheten. Eller så vågar de inte fundera. 

”Då är du feg, eller lurad av all propaganda.”,  Köttgrottorna – Propaganda. 

Lämna en kommentar